Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

Premiär av Draknästet

by Stefan on 17 april 2009

DraknästetPå torsdag (23/4) kl. 21:00 är det premiär av den svenska versionen av ett favoritprogram i USA som går under namnet Dragons Den. I Sverige har serien fått titeln Draknästet och jag misstänker att vi kommer få se en hel del förändringar från Dragons Den som har visats i bland annat England, USA och Kanada.

För dig som har missat serien så går det ut på att vanliga människor får möjligheten att visa upp deras egna uppfinningar för ett par rika entreprenörer som får investera mellan 200 000 – 2 500 000 kr, av sina egna pengar, i varje projekt. I gengälld så får den sk draken procent av företaget.

Draknästet spelades in i december och ska sändas på SVT1 i nio avsnitt under våren 2009. Programledare är Ebba Blitz och Pontus Gårdinger som producent.

De svenska drakarna är:

  • Richard Båge – huvudägare och grundare av Mediaplanet och Insplanet.
  • Ljubo Mrnjavac – grundare av Pölsemannen, delägare i riskkapitalbolaget Scandinavian Cap.
  • Mats Gabrielsson – grundare av och styrelseordförande i GIAB (Gabrielsson Invest AB), styrelseordförande och styrelseledamot i en rad andra företag.
  • Gunilla von Platen – grundare, ägare och VD för Xzakt Kundrelation.
  • Sven Hagströmer – styrelseordförande i Investment AB Öresund, Avanza och Ework, styrelseledamot i Bilia.

Drakarna i den kanadensiska serien har haft en tendens att begära lite väl många procent för företagen och jag är nyfiken på att se hur det blir i Sverige.

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:http://omtvserier.se/premiar-av-draknastet/ sort:published

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: