Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

Ulf Berglund/TV3
Foto: Ulf Berglund/TV3

Pengar är väl oviktigt?

by Agneta on 25 mars 2010

Hur kan man ha så dålig koll på sin ekonomi när man är 29 år?! Hur är det ens möjligt?! Jag häpnar över tjejen, Maria, i kvällens avsnitt av Lyxfällan.

Ok, jag erkänner, jag har inte världens bästa koll själv och jag lägger gärna papper och räkningar åt sidan för någon annan att ta hand om. En egenskap jag inte är jättestolt över… Skillnaden är att jag har någon som tar hand om det åt mig, men det har inte Maria. Hon är ensamstående mamma och har ett nystartat företag. Tyvärr missade jag inom vilken bransch.

Hade jag däremot inte haft min käre make som ibland agerar god man åt mig, hade jag varit tvungen att fixa allt själv, vad gäller elräkningar, försäkringar och gudvetallt vad tråkigt som finns.

Kanske hade jag själv fått ta hjälp av Lyxfällan om jag varit ensamstående? Jag vet att det kan vara svårt och väldigt tråkigt att ta ansvar, men det är tyvärr något som kommer med vuxenlivet vare sig man gillar det eller inte.

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:http://omtvserier.se/pengar-ar-val-oviktigt/ sort:published

{ 2 comments… read them below or add one }

1 Ted 26 mars 2010 kl. 08:06

Hon jobbade som massör/frisör såvitt jag kunde förstå.

2 Stefan 26 mars 2010 kl. 17:03

Själv så kan jag inte sluta förundras över deltagarna i Lyxfällan. Programmet är utan tvekan ett bevis på att man borde lära sig mer om budget och ekonomi i skolan. Vad spelar det för roll om man vet vem Gustav Vasa var om man inte kan betala för tak över huvudet?

Själv använder jag mig av en engelsk tjänst (Buxfer.com) där jag fyller i alla inkomster, utgifter, etc. Det ser till att jag vet exakt vad pengarna har spenderats på och gör det möjligt att alltid ha en positiv utveckling på kontot. Finns ett par svenska motsvarigheter som jag tyvärr inte har fått möjlighet att testa ännu.

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: