Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

Shit My Dad Says

$#*! My Dad Says S01E01

by Stefan on 27 september 2010

Tyvärr är där ganska få underhållande komediserier just nu och därför blev jag positivt överaskad när MicTV rapporterade att 2009 års mest udda Twitterflöde skulle komma att bli TV-serie. Det hela började med att Justin Halpern publicerade korta oneliners (140 tecken) som hans far levererade. Tack vare efterfrågan så slutade det med att Justin skrev en bok under titeln Sh*t My Dad Says och nu har TV-serien blivit verklighet.

Handlingen i tv-serien kretsar kring den pensionerade militärläkaren Ed (William Shatner), 72 år. En man med fräna åsikter och funderingar, vilket lämnat honom med inte mindre än tre ex-fruar och mycket ensam tid i trädgården. Ed är svag för sin yngsta son Henry (Ryan Devlin) – en sympatisk latmask utan arbete. När sonen inte kan betala sin hyra accepterar han pappans erbjudande om att flytta hem, det enda villkoret är att följa husets regler. Men Ed har ett dolt motiv – att bli den pappa han alltid borde ha varit.

Till en början så bör det poängteras att jag skrattade mer under avsnittets 18 första sekunder än under hela Välkommen åter. Tyvärr når serien långt ifrån ända fram. Huvudproblemet Shit My Dad Says dras med är att Twitter-flödet inte behöver något sammanhang och därför förlorar många av skämten sin kraft när manusförfattarna staplar dem på hög utan någon vidare handling.

Happy birthday, I didn’t get you a present…Oh, mom got you one? Well, that’s from me then too, unless it’s shitty.

Det andra stora problemet serien dras med är att produktionen görs av CBS. Tyvärr är detta ett familjenätverk vilket leder till att serien är märkbart censurerad (se titeln) och detta bidrar ytterligare till att skämten tappar kraft.

Son, no one gives a shit about all the things your phone does. You didn’t invent it, you just bought it. Anybody can do that.

Slutligen det tredje och sista problemet (utöver skrattmaskinen) är att skämten känns oerhört uppenbara och malplacerade. Det går att förutsäga handlingen flera minuter i förväg vilket enbart leder till en lång väntan samtidigt som William Shatner har en tendens att stirra in i kameran varje gång han levererar ett citat från Twitter. Tyvärr är det ett väldigt stort kliv tillbaka från hans fantastiska roll i Boston Legal.

That woman was sexy…Out of your league? Son. Let women figure out why they won’t screw you, don’t do it for them.

Premiäravsnittets höjdpunkt var troligtvis att få återse Tim Bagley från Monk som homosexuell arbetare på department of motor vehicles (DMW). Ingen vidare roll men alltid kul att få återse skådespelare från andra TV-serier man har följt.

Trots dess något svaga start så sänds $#*! My Dad Says direkt efter Big Bang Theory vilket troligtvis är den bästa inledningen man kan få och på så vis ökar seriens chanser till överlevnad. Lyckas man nu bara utveckla handlingen, minska skrattmaskinen och slutligen sluta stapla skämt ovanpå varandra så är det inte helt omöjligt att vi får ytterligare en säsong.

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:http://omtvserier.se/my-dad-says-s01e01/ sort:published

{ 1 comment… read it below or add one }

1 Svensson 27 juli 2011 kl. 19:26

Grymt rolig, fattar inte hur dom får till det.

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: