Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

Pär Bäckstrand/TV4
Foto: Pär Bäckstrand/TV4

9 anledningar till ett misslyckat VM 2010

by Stefan on 22 juni 2010

När det är ett VM-år börjar snacket vanligtvis gå ett par veckor i förväg, om inte månader, kring vem som kan tänkas ta hem det och om som kommer överraska. I år infann sig aldrig denna stämningen och allt eftersom världsmästerskapet har fortsatt så närmar det sig bara ett allt större fiasko.

Därför bestämde jag mig för idag att skriva ner några punkter på vad jag anser vara fel i VM 2010 och därefter får ni fylla på.

Det spelas mitt i vintern!

Ett par av mina punkter går att snacka bort på så vis att arrangörerna eller fotbollsförbunden inte kan påverka det. Att däremot lägga årets sommarfest där det nu är djupaste vintern är i mina ögon helt otroligt. Ingen, absolut ingen, fotbollsspelare gillar att spela eller titta på fotboll när det är iskallt ute (var 3 grader) vilket naturligtvis leder till ett sämre spel och attityd.

Röstar vi på Vostok inför VM 2016?

Vuvuzelorna

Vad finns där att säga om dessa? Antingen hatar man dem eller så hatar man dem. Några pratar om att det är en tradition och att man får ta seden dit man kommer men här pratar vi om ett relativt nytt fenomen (började tillverkas 2001).

Bland nackdelarna har vi den konstanta ljudnivån på 127 decibel vilket går att jämföra med en tryckluftsborr på 120 eller en rockkonsert på 105 decibel. Andra problem är att spelarna inte hör varandra, tränaren eller domaren. Det leder uppenbart till sämre spel och att man fortsätter spela efter att domaren har blåst av.

I Sverige har en del fotbollsklubbar redan förbjudet oljudet.

Inledningsrundan gav sämst målsnitt någonsin

Trots att vi i årets VM har 8 extra lag jämfört med 80- och 90-talet så har man lyckats med bedriften att slå nytt rekord i målsnåla matcher genom ett snitt på 1,56 mål.

Betänk då att Tyskland vann en match med 4-0..

Målvaktstavlorna

Även om det har varit ytterst målsnålt så kan jag i god tro hävda att vi aldrig tidigare har fått se så många måltavlor i ett VM. En del pratar om underliga bollbanor och andra hävdar att målvakterna helt enkelt har gjort bort sig. Oavsett vad anledningen är så blir det oerhört tråkigt när en match ska avgöras på misstag.

Värdnationen är utslagen

All heder till Sydafrika som gör sitt bästa för att skapa ett underhållande VM 2010. När spelet är under all kritik på plan så bestämmer man sig för att slå nya rekord genom att helt enkelt vara den första nationen någonsin som inte går vidare.

Skandalerna

Aldrig tidigare har vi varit med om så många skandaler i ett VM. England är i gungning och Rooney hånar fansen. Samtidigt sjunker Frankrike tyngre än en sten där spelarna vägrar att träna och Anelka blir hemskickad. Inte direkt upplagd för spelglädje.

Storlagen underpresterar

Möjligtvis att skandalerna och prestationen går hand i hand men aldrig tidigare har jag sett så bra fotbollsnationer spela så dåligt. Frankrike är utslagna, England, Tyskland, Italien och slutligen Spanien ligger illa till. Stornationerna som har varit godkända är enbart Argentina, Holland, Brasilien och Portugal.

Domarnivån

Oj, var ska vi börja? Det har varit flera offsidemål, flera helt felaktiga utvisningar och ett otal fall av skådespeleri som skulle göra självaste Brad Pitt avundsjuk. I reserv har vi svenske Martin Hansson som i kvalspelet felaktigt gav Frankrike en VM-plats.

Sverige är inte med

Du misstänkte säkert att det skulle komma. Vanligtvis brukar vännerna samlas i den lokala klubbvillan där vi följer Sveriges matcher på projektor. I skrivande stund regnar det utomhus och sommarfotbollen är som bortblåst.

För evigt kommer VM i Sydafrika vara det sämsta någonsin..

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:http://omtvserier.se/misslyckat-vm-2010/ sort:published

{ 2 comments… read them below or add one }

1 Michael Lindqvist 22 juni 2010 kl. 22:28

Lite tidigt att döma ut allting redan innan gruppspelet är slut. Mycket av det ovan kan jag hålla med om men resultatet är att vi har en sista omgång som är mycket spännande. Jag kommer också ihåg flera andra mästerskap då det känts likadant (t.ex. i Tyskland) senast men slutspelet brukar nästan alltid leverera.

2 Stefan 22 juni 2010 kl. 23:04

Du har helt rätt Michael, det handlar till stor del om frustration för min del. Förhoppningsvis blir det bättre nu när slutspelet börjar och alla lagen verkligen måste vinna matcherna men samtidigt känns det som att hela VM snart är över och har sprungit förbi.

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: