Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

Mental var sämre än väntat

by Stefan on 09 juni 2009

MentalDet har skrivits en hel del om Mental på senare tid och idag bestämde jag mig för att ta upp serien. Även om många har varit negativ till serien så valde jag att ta det hela med en nypa salt. När vi tänker efter så händer det även att bra serier sågas och beskylls för att sno idéer från andra serier.

Tyvärr visade det sig att allting var sant och Mental är verkligen en riktig kopia av House. Börjar vi med att titta på karaktärerna så hittar vi den lesbiska tjejen (13), en afroamerikan som är andredoktor (Foreman), en kvinlig administratör som är en mindre attraktiv version av Cuddy och till sist har vi givetvis House i egen hög person.

Tittar vi sedan på vad som händer i varje avsnitt så har vi inte helt oväntat dagens fall som Ho.. ehm, Jack Gallagher (Chris Vance) löser utan problem i sista minuten tack vare en snilleblixt. Vi får även ta del av kärlek på jobbet (13 + Foreman) och andra uttjatade händelser.

Okej, det handlar uppenbarligen om en Housekopia, men varför är då Mental så dåligt om House är så fantastiskt? Det beror främst på fyra anledningar.

  1. Uppenbart inspelat i en studio (allt i ordning, tomma väggar, fönsterlöst, mm.)
  2. Hugh Laurie är bra mycket bättre än Chris Vance i rollen
  3. Skådespelarna underpresterar
  4. Vi har sett det förr!

Till sist återkommer vi till punkt 1. Inte nog med att alla inomhusmiljöer känns livlösa, ljusfattiga och tråkiga, utan vi får även se saker flytta på sig beroende på vilken kameravinkel det är. För att nämna ett exempel så får vi se Annabella Sciorra vandra in i ett rum 15 minuter in i avsnitt 2. I ena ögonblicket har hon ett halsband hängande ner på ryggen, men när kameravinkeln ändras så har hon plötsligt båda sina halsband på framsidan.

Det hela kan låta som småsaker, men det ger en b-betonad känsla på hela serien och jag ger den ett kraftigt underbetyg.

Kommer du följa Mental?

Loading ... Loading ...

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:http://omtvserier.se/mental-var-samre-an-vantat/ sort:published

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: