Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

timthumb.php_

Lyckan i LA

by Sanna on 15 mars 2012

I tisdags var det premiär för ”Lyckan i LA” på Tv3. Programmet handlar om fyra svenska tjejer som några år tidigare flyttade till Los Angeles för att uppfylla sina drömmar och därmed finna lyckan. Programmet är filmad utifrån deras vardag i LA.

Tjejerna som det handlar om är: 24-åriga Rebecka Alexia som pluggar till skådespelerska på en skola som heter Theatre of Arts. Hennes smeknamn är ”Lips” eftersom hennes läppar blivit så stora efter alla läppfyllningar. Hennes största dröm är att kunna försörja sig på skådespelaryrket. Hon är dessutom bästa vän med Emilia. Emilia Carpinisan är 26 år och fotograf/grafisk formgivare. När hon flyttade till LA jobbade hon där som modell. Hennes dröm är att kunna jobba som fotograf på heltid. Caroline Månsson är 25 år och jobbar som VIP-värdinna på lyxiga nattklubbar i LA. Hon bor ihop med kompisen Katya. Katya Tham är 25 år och jobbar även hon som VIP-värdinna tillsammans med Caroline.

Efter att ha sett premiären i tisdags vet jag inte riktigt vad jag ska tycka om programmet. Jag tycker inte karaktärerna står ut tillräckligt, utan det mesta känns väldigt ytligt. Programmet har sina likheter med ”Svenska Hollywoodfruar” eftersom det mesta handlar om pengar, glamour och att leva den amerikanska drömmen. Dock står det i beskrivningen av programmet på tv3′s hemsida att tjejernas pengar kommer börja sina och att de tvingas flytta samt arbeta på platser de aldrig drömt om. Detta märktes inte av i första programmet, men det kanske avslöjas ju fler avsnitt som sänds.

Jag tyckte inte programmet var särskilt underhållande eftersom handlingen känns rätt uttjatad. Dock kan serien bli mer intressant om det faktiskt kommer fram att den amerikanska drömmen inte är lika glamourös som den framställs. Om det händer återstår att se. För er som älskar program som ”Svenska Hollywoodfruar” är detta garanterat ett program ni kommer tycka om. Det sänds på tisdagar kl. 21.00 på Tv3 och kan även ses på Tv3play.

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:http://omtvserier.se/lyckan-i-la/ sort:published

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: