Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

Kniven mot Strupen – Dal Cuore Amilia

by Stefan on 20 november 2009

Dal Cuore AmiliaDå var det äntligen dags för premiären av Kniven mot Strupen. Vanligtvis brukar jag vara negativt inställd till svenska remakes i förtid just eftersom det brukar vara en dålig kopia där själ och hjärta saknas. Inför detta programmet har jag däremot varit positiv så länge som möjligt eftersom jag gillar idén på att en ensam person lyckas dirigera om en sjunkande skuta och samtidigt omvandlar den till ett lyxskepp.

I kvällens avsnitt fick vi se programledaren Alexander Nilson ta sig till Malmö för att hjälpa krogen Dal Cuore, som senare blev Amilia och till sist Dal Cuore Amilia. Precis som i den amerikanska upplagan började han med att klaga på menyn för att sedan gå över till att beställa in mat och påpeka att den antingen är kall eller ser äcklig ut. Efter matbiten försökte han skälla ut samtliga arbetare utan direkt orsak och överlag kändes han inte särskilt övertygande.

För att rensa luften bland arbetarna så bestämde han sig för att samla samtliga runt ett bord så att alla fick tala ut. Direkt kände man att Julio blivit syndabocken utan att jag blev riktigt klok på om det var hans fel. Visst var maten inte den bästa men det måste samtidigt ägarna vara medvetna om när man köper råvarorna. Menyn var även under all kritik och även här skulle jag vilja hävda att det är ägarnas fel. Trots detta vänder sig Florenda direkt till honom och börjar skrika vilket inte känns särskilt produktivt när Julio inte får avbryta och därefter avslutar hon med att bryta ned i tårar. Efter kort diskussion så krävde Florena att Julio skulle satsa 110 procent vilket jag också tycker är underligt eftersom det inte är något man börjar göra helt plötsligt om man inte gjorde det tidigare.

Efter mötet tog Alexander nycklarna till krogen och hävdade att den var stängd tills problemen var lösta vilket kändes ännu mer underligt då krogen ändå var tvungen att stänga när man möblerade om den. Kanske är det inspirerat från Lyxfällan? Samtidigt passade han på att lägga fram en ny meny av den enkla orsaken att den förra var värdelös. Däremot så har jag svårt för att förstå poängen med att dela upp menyn i juniormeny och knattemeny. Har man små barn så är det enkelt att be om en extra liten portion. I en scen hävdar han att kockarna aldrig har lagat den här sortens mat och därför kan det vara svårt för dem till en början. I nästa scen får vi se en tallrik med korv och mos…

Avslutningsvis på sina 5 dagar ställde han till med en festkväll för att locka nytt folk varpå han säger att man lyckas klara av den värsta rusningen. Samtidigt lyckas jag räkna till omkring 14 personer. Långt ifrån den rusning som vårt lokala gatukök drabbas av varje dag.

5 veckor senare återvänder han för att få reda på att Julio har blivit sparkad och Besnik har tagit över köket. Alexander verkar smått förvånad och jag kan garantera att han lämnade Dal Cuore Amilia med en besvikelse. Avslutningsvis kan jag tillägga att Nöjesguiden återvända efter programmet och totalsågade krogen. Inget vidare betyg.

Jag gillar verkligen Ramsey’s Kitchen Nightmare och hoppades därför innerligt att vi skulle se en succé här. Tyvärr saknas passionen, glädjen, hjärtat och själen precis som Alexander predikar. Det enda man lärde ut var att menyn och färska råvaror är viktigast för en krog samtidigt som Alexander skämmer ut sig när han försöker spela arg.

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:http://omtvserier.se/kniven-mot-strupen-dal-cuore-amilia/ sort:published

{ 7 comments… read them below or add one }

1 victoria 20 november 2009 kl. 08:59

Jag kan inte annat än att hålla med dig om det du skrivit.
Dessutom såg en av scenerna riktigt riggad ut, nån som märkte detta?
Det var ganska så i början när det klipps in när Florenda står och skriker på Julio i köket, varav Alexander kommer in och ”slänger ut henne”. Då fick hon något slags léende på läpparna och gick, vilket fick både mig och min sambo att utbrista ” RIGGAT!”

nej, Gordon är bäst. Nu är det bevisat vad passion verkligen är.

2 Lunch i Malmö 20 november 2009 kl. 15:19

Hej!
Vi förekom i första avsnittet. Cirka 1:40 in så är det en bild av en recension. Det roliga är väl att vi redan då tänkte oss att Ramsey borde gjort ett besök.

http://lunchimalmo.blogspot.com/search/label/Dal%20Cuore

3 Gordon fan 22 november 2009 kl. 01:53

Håller med, usch sicket dåligt program det var! Programledaren behöver nog hjälp av den ”elaka programledaren”, om det finns en sådan.

4 Funkera 22 november 2009 kl. 16:24

Programmet hade varit mycket bättre om Alexander Nilson inte hade härmat Gordon Ramsay så jävla mycket, så jävla fejkat.

5 Valenseffekten 26 november 2009 kl. 21:24

Kniven mot strupen är något av det absolut sämsta jag sett i hela mitt liv. En pretentiös Ramsey-kopia försöker skälla ut stackars tonåriga kock-praktikanter. Vilken jävla skit! Är det det bästa 3 har att komma med?

6 Mike 26 november 2009 kl. 22:24

Kvällens avsnitt va betydligt bättre än första. Kul att de går åt rätt håll. Vi har ju fått info om att vara nr 3 i serien, men så blir de tydligen inte. Såg fram emot lite trailers idag, men men!

7 Miranda 01 mars 2010 kl. 09:47

Ja usch, vad han härmar Gordon!! Pinsamt!!!

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: