Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

Kändisdjungeln sågas av David Hellenius

by Stefan on 25 oktober 2009

David HelleniusDet största misslyckandet från TV4 på flera år. Så kan man beskriva Kändisdjungeln som tidigare i år lockade 1.2 miljoner tittade i premiären efter massiva reklamkampanjer från TV4 för att dagen därefter endast få 375 000 tittare. Oturligt nog så sändes ett par av programmen samtidigt som Sveriges landslag spelade VM-kval, men det förtar ändå inte misslyckandet.

Nu har David Hellenius delat med sig av sina tankar om serien.

Jag kommer aldrig mer att åka till djungeln. Det var inte ett tillräckligt bra program. Kändisdjungeln skulle ha kunnat bli mycket bättre med rätt styrning. Att producera ett framgångsrikt format är en konst, det går inte att göra med vänsterhanden.

Inför premiären ryktades om att detta skulle kunna vara den kommande stilen i storsuccén Robinson för att minska kontakten med yttervärlden. I nuläget ligger där kameramän i varenda buske, men skulle man sätta upp fasta kameror så skulle man göra mer Robinson av det hela. Med tanke på vilket misslyckade Kändisdjungeln blev så tvivlar jag på att det blir verklighet.

TV4:s exekutiva producent Matilda Snöwall bemöter kritiken.

Det David säger får stå för honom, och är ingenting jag vill kommentera. Men det är en svår och stor produktion och det finns alltid saker som man kan utveckla och göra bättre.

Vad tyckte du om Kändisdjungeln? Var det så dåligt att du aldrig igen skulle kunna tänka dig att se det?

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:http://omtvserier.se/kandisdjungeln-sagas-av-david-hellenius/ sort:published

{ 1 comment… read it below or add one }

1 Mathilda 25 oktober 2009 kl. 17:53

Kändisdjungeln var ett riktigt dåligt program, dock tittade jag i alla fall i brist på något annat vettigt att titta på.
Synd att David som är en så grym programledare (i tex. Let’s dance), säljer ut sig på det där vistet. Tur att han fattade det själv.

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: