Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

Jag ska bli stjärna – Premiär ikväll

by Mathilda on 01 december 2009

stjarnaBarns drömmar om att nå toppen. Föräldrarna som står bakom och stöttar. Detta är vad Tv4 nya serie ”Jag ska bli stjärna” handlar om. Vi får följa Oscar, Olivia, Zara, Teodor, Marcus och Nikita under 6 månader  påvägen mot målet och se deras drömmar som kan bli verklighet.

I detta avsnitt fick vi träffa Oscar 9år  som kör Cross, Sångerskan Zara 11år som van Talang 2008, Olivia som vill bli fotbollsprofs och Teodor som spelar tennis.

Det är mycket pengar (100 tusentals kronor) som spenderas på medlemsavgifter, träningskläder, skydd. Ofta finns en drivande förälder bakom barnet som är villig att lägga ut dessa pengar och även tid. Tid som tas från jobb och resterande familjemedlemmar. I vissa fall kan man fråga sig om det inte är denne förälder som försöker leva ut sin egen dröm? Är det rätt att pressa sitt barn på det här sättet? I fallen som vi har fått följa verkar dock alla barnen själva vara väldigt glada och drivande för sitt stora intresse.

Den enda som jag tyckte var lite överdriven var Oscars pappa, det verkade verkligen som att det bara var han som ville att Oscar skulle bli bäst. Oscar som bara är 9år kan ju inte själv inse vad han vill och inte? Förstår att mamman var nervös när hennes barn är iväg och kör, det är en läskig sport som kan orsaka stora skador. Pappa Dani verkade dock inte tycka att det var något speciellt.

Strävan om ett gemensamt mål i familjen kan ju ändå vara någonting positivt för en familj och kan skapa gemenskap och sammanhållning. Men frågan är om man verkligen måste ha ett så högt mål? Jag tycker synd om barnen som knappt har någon fritid och tid  att umgås med vänner. Om man spelar någon lagsport eller har ett annat intresse med många andra barn skaffar man sig ju ioförsig vänner med samma intressen som man träffar när man tränar. Men det är helt sjukt vad mycket tid en del barn får lägga på träning. Teodor som till exempel spelar med Kungliga tennisklubben 4ggr i veckan, utöver det tränar han med en personligtränare, sina föräldrar och tränar styrketräning 1ggr i veckan. Totalt ca 12 timmar i veckan. Eller Olivia som tränar fotboll 1,5 timme 6ggr i veckan. Men ska man bli duktig måste man lägga ner mycket tid.

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:http://omtvserier.se/jag-ska-bli-stjarna-premiar-ikvall/ sort:published

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: