Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

Idol Final

Idol 2009 – Final!

by Mathilda on 11 december 2009

Kvällen inleddes med att alla idoler från höstens fredags finaler sjöng en mix av låtar. Karolin, Rabih, Eddie, Nicklas, Erika, Camilla, Reza, Mariette och till sist Tove.

Ikväll står det altså mellan Calle och Erik. Två riktigt bra sångare som båda har varit publik favoriter sen första början. I ett full satt Globen ska det ikväll avgöras vem av de två som blir Idol 2009.

calle22

Calle

Calle startade med sitt eget val: Rock and roll (Led Zeppelin) – En riktigt fartfylld låt och Calle gjorde den bra. Han rockade loss totalt! ”äkta och helt rätt”, tyckte Laila.  Lite konstigt låtval kan jag tycka, den fick ju visserligen fart på publiken, men jag tycker att man ska välja en låt som ALLA kan.

Tittarnas val: With a little help from my friends (Joe Cocker) – Calle sjöng denna låt tidigare i höstas och hela publiken älskade honom, lika så denna kväll. ”Den här låten är skräddarsydd för dig” sa Andreas.

erik2

Erik

Eriks egen valda låt: The final countdown (Europe) – Erik är grym, men tyvärr tycker jag att låten är väldigt ut tjatad. Han bjöd dock på ett mycket professionellt framträdande. Andreas tyckte att Erik var ”färdig” som artist, det kan ju både vara bra och dåligt. Om han vinner är han ju verkligen ett färdigt paket som bara kan leverera. Men eftersom han är färdig kan han kanske inte utvecklas mer? Erik fick även mycket komplimanger för sin styling.

Sen var det dags för tittarnas val: The show must go on (Queen) – Jättebra! Erik är helt fantastiskt bra och det är konstigt om han inte vinner ikväll.

idol

Vinnarlåten

Årets vinnarlåt heter ”Higher” och är skriven av Joakim Olofson. Väldigt vacker låt, uppbyggd på samma sätt som de tidigare vinnarlåtarna. Riktigt stark låt, den kommer säkert bli en riktig hit oavsett vem som vinner.

Först att sjunga låten var Calle. Låten passade bra till hans röst, men det kändes konstigt att se honom sjunga en ”power balad”. Calle är ju en Rock-kille, men han var grym ändå!

När Erik började sjunga kände jag redan första i versen att det var rätt. Den här låten är Eriks låt! Ingen talan om saken. Calle var inte dålig på något sätt, men låten passade Erik bättre, enligt mig. Eller vad tycker ni?

Frågan är om det är en fördel eller nackdel för Erik att sjunga sist. Alla känner ju igen låten och kan sjunga med lite i refrängen vid det här laget, vilket underlättar enormt.

Ring och rösta nu!!

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:http://omtvserier.se/idol-2009-final/ sort:published

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: