Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

Idol 2009 – Eddie lämnade idol ikväll

by Mathilda on 13 november 2009

eddieOj oj, nu är det bara 5st Idoler kvar och om mindre än en månad vet vi vem som blir Idol 2009! Eddie åkte ut ikväll och har alltså inte chansen att vinna titeln. Det var fjärde gången som Eddie hängde löst, idag tävlade han mot Reza som tyvärr var lite bättre.

Ikväll har Idolerna haft två chanser att visa vad de kan, dels solo men även i duett.

Anders Bagge saknades ikväll då han misstänks ha fått svininfluensan, ersättaren som tog hans plats i kväll var Ulf Ekberg från Ace of Base

Jag tyckte att Mariette var bäst ikväll. Det var vågat av henne att sjunga något som hon inte var van vid, RnB, och det visade verkligen vilken stjärna hon är som kan sjunga vad som helst.

Så här gick det för Idolerna…

Erik sjöng ”Bodies” – Det gick mycket bra för Erik i förra programmet, men redan inledningsvis strular det tills sig för stackarn. Micken funkade inte. Erik fortsatte dock, proffsig som han är och visade att han som vanligt rockar. Laila tyckte att Erik var alldeles för bra för låten och att han måste bli bättre på att välja låtar. Jag gillar Robbie Williams låtar i vanliga fall, men just Bodies är inget vidare. Han hade ju kunnat välja någon annan, Robbie har ju massor hits från 2000.

Eddie sjöng  ”Curly Sue” – No, stackars Eddie. Det var ju helt katastrofalt dåligt! Det blev bara skrikigt och falskt.

Reza sjöng ”Halo” – En riktigt bra låt och det kändes konstigt att höra den utan B.s röst, dock tyckte jag att Reza gjorde det riktigt bra och hon har en bra röst hon med. Juryn tyckte att Rezas engelska var riktigt dålig och hon måste jobba med den om hon ska slå utomlands. Hennes uttal är inget som jag har tänkt på i alla fall. Enligt mig förtjänar hon att vara kvar för hon har så mycket mer!

Calle sjöng ”Bad Day” – Jag tyckte Calle gjorde bra ifrån sig ikväll! Tänkte att det skulle låta töntigt först, men den passade honom jättebra! Laila beundrar Calles självförtroende. Calle har utvecklats massor sen början då han tittade ner i marken när han sjöng.

Tove sjöng ”I Wish I Was A Punkrocker” – Vad hade Tove på sig egentligen? Någon blandning mellan Emil i lönneberga och fängelsedräkt. haha. Nej, Elin Kling, bättre än så hade till och med jag kunnat styla henne. Låten var bra för Toves röst och det var fint att få höra henne sjunga utan så mycket musik. Okej, jag brukar inte gilla Tove annars, men ikväll var hon ganska bra! Tove hade tur ikväll, allt var rätt!

Mariette sjöng  ”Bleeding Love” – Mariette hängde löst förra gången, och för att visa vad hon går för sjöng hon en RnB låt, vilket hon inte gjort tidigare. Hon var riktigt duktig och jag tyckte inte att det var så stor skillnad från orginalet. En av sveriges bästa sångerskor? Riktigt proffsigt i alla fall.Kvällens extranummer: duetter…
RezaEddie – If Only You. Nja, inte så värst bra. Nu förstår jag hur bra Danny är! Det var lite falskt och uppträdandet var tråkigt.

Mariette & Calle – Someone New. Yes, De passade perfekt för varandra. De var samspelta och verkligen lyfta varandra på alla sett. Förhoppningsvis får vi se fler duetter från just Mariette och Calle tillsammans. Det var riktigt roligt att titta på deras framträdande.

Tove & Erik – Kids. Mjo, inte super bra men inte dåligt heller. Juryn verkade älska det, men jag tyckte inte riktigt om Tove och Eriks framträdande. Kändes som att de ville synas för mycket själva och inte om ett par.

Vad tyckte du? Åkte rätt person ut? Gillade du Toves kläder?

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:http://omtvserier.se/idol-2009-eddie-lamnade-idol-ikvall/ sort:published

{ 6 comments… read them below or add one }

1 Stefan 13 november 2009 kl. 23:13

Tyvärr såg jag inte programmet utan ska se reprisen senare. Inte helt oväntat att Eddie fick lämna även om jag trodde att Reza skulle vara först ut. Låter som att Tove gjorde en fantastisk prestation om hon fick godkänt av dig. ;)

2 Stefan 14 november 2009 kl. 00:46

Nja, Erik fungerade inte riktigt. Hyfsat framträdande, men hans låtval var verkligen under all kritik. Det är ingen bra låt..

Eddie kändes helt fel. Fick först för mig att det var fel på hans mikrofon men blev osäker allt längre in i låten han kom. Helt under isen enligt mig.

Halo satt som handen i handsken för Reza och hon kan nog inte få en bättre låt. Positivt överraskad, men hon bör verkligen träna på uttalet. Calle gjorde allt perfekt. Lite jobbigt med den viftande vänsterhanden, men då är jag inne och klagar på smådetaljer.

Toves låt var genomfantastisk (finns ordet?) där hon kombinerade en av mina gamla favoritlåtar tillsammans med ett riktigt bra framträdande. Angående klädstilen så tyckte jag att det var udda och hon stack ut på ett positivt vis. Enda låten under hela kvällen som lyckades framkalla rysningar.

Även Mariette gjorde ett riktigt bra framträdande. Hon kröp ihop lite väl mycket i ett försök att leva in i låten, men rösten var fantastisk och det blev sammanlagt ett väldigt bra framträdande. Topp 3 tillsammans med Calle och Tove.

Duetterna:

I duetten lyckades Eddie och Reza på något vis dra ner varandra och det var under all kritik. Båda två sjöng falskt och jag fann mig själv lägga ner fullt fokus på att höra vad Reza egentligen sjöng. Precis som juryn påpekade så saknades känslan och jag är säker på att Reza åker nästa vecka.

Mariette och Calle lyckades välja en annan av mina favoritlåtar och framförde den fantastiskt. Otroligt skön känsla låtan igenom. Åter igen vill jag påpeka att Mariette har en tendens att lyfta upp axlarna i huvudhöjd, men låter man bara bli att tänka på det så var det hela riktigt bra. Gillade att Calle inte kunde hålla sig allvarlig i slutet utan bröt ut i ett leende. Fantastiskt.

Låtvalet av Erik och Tove är egentligen inte en av mina favoriter, men jag tycker att man gjorde det hela riktigt bra och det kändes överlag som att det var duetten med mest fart i. Hela framträdandet fick mig att tänka på Grease, vilket inte är något negativt. Det kommer bli tungt om två veckor när någon av dessa fyra fantastiska artisterna kommer tvingas åka hem.

Förövigt var det ett evigt tjatande från Ulf Ekberg om 110% och 10 poäng.

3 miiaahhh.devote.se 14 november 2009 kl. 16:16

Ja :) Tycker jag med, men det var också rätt personer som hängde löst, de bästa är; Mariette, Tove & Erik!

4 Agneta 14 november 2009 kl. 19:36

Jag skrev en lång kommentar, sen slant jag med fingrarna och det försvann!? Och jag är ingen datahacker direkt…

Men i korta drag: Instämmer i det du skriver.
Rätt person åkte ur.
Rezas uttal suger även om hennes röst är jättebra.
Calle är bäst!
Elin Kling suger – verkligen!

5 Mathlda 15 november 2009 kl. 14:58

Läste ni artickeln i expressen? ”Reza knäckt av Laila Bagges mobbing”. Reza hade ju tydligen blivit jätteledsen, men vadå.. det är ju sant! Hon kan ju inte både vara sämst på svenska och engelska om hon ska bli sveriges Idol 2009. Kevin hade ju också problem förra året, men han var ju duktig på engelska och kunde ju göra sig förstådd. Man vill ju inte vara taskig, men om hon ska fortsätta vara med måste hon ju inse vikten av att träna på sitt uttal och kunna ta kritik!

6 Stefan 15 november 2009 kl. 17:25

Hörde det som hastigast och tycker att reaktionen var aningen överdriven. Visst kan det låta hårt, men kritiken var konstruktiv och tårar löser aldrig något. Samma sak med Tove förra (?) veckan när hon höll på att sjunka ihop totalt när juryn kritiserade henne.

Om jag vore i Rezas skor skulle jag försöka få Idol att ordna en talpedagog till henne. Jag gick hos en i förskolan och det gjorde verkligen under. Från att inte kunna säga bland annat F (sa S) och en mängd ord så fick jag beröm för mitt engelska uttal under gymnasiet. Visst är det en mängd år där i mellan, men ett par träffar med talpedagogen hjälpte mig verkligen och jag är säker på att Reza skulle uppskatta hjälpen.

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: