Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

Guds tre flickor nya Svensson Svensson

by Stefan on 31 oktober 2009

Guds tre flickorTyvärr är det klart sedan länge att det inte blir fler avsnitt av den populära TV-serien Svensson, Svensson. Däremot så dyker det upp en ny serien den 7 november som går under namnet Guds tre flickor från samma skapare som Svensson, Svensson och Cleo kommer ifrån.

Serien handlar om de tre 14-åriga tjejerna Jenny, Denise och Lo, som likt alla andra tonåringar har tusen olika saker att tänka på, vänskap, kärlek, föräldrar, skola och massor annat som gör det omöjligt att tänka klart. Dessutom finns Gud som tar alla chanser hon kan att utsätta flickorna för moraliska och känslomässiga prövningar.

Tjejerna är och har varit bästa vänner sedan barnsben trots att de nu har helt olika stilar, värderingar och intressen. För Denise handlar mycket om utseende och framgång. Hon satsar hårt på att verka självsäker och oberörd av vad andra tycker. Musiktjejen Lo engagerar sig i det mesta och oroar sig över såväl torskens överlevnad i Östersjön som världssvälten. Sist har vi Jenny, en helt vanlig, snäll tjej som inte vet riktigt vem hon ska vara och som inte sticker ut i mängden. Över dem alla vakar Gud som ibland blir uttråkad och testar oväntade vändningar i deras liv.

Serien kan beskrivas som en aningen existentiell komedi för unga. Det handlar om moral och att inte tappa bort sig själv i sökandet efter vem man är. Serien visas i SVT1 och Barnkanalen kl 19.00 på lördagar. Dessutom visas nästkommande avsnitt direkt efter i Barnkanalen.

Seriestart i SVT1 och Barnkanalen lördag 7 november 2009 kl 19.00

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:http://omtvserier.se/guds-tre-flickor-nya-svensson-svensson/ sort:published

{ 5 comments… read them below or add one }

1 william lindholm 14 november 2009 kl. 21:29

hej jag undra om nån vet typ vart dom kommer i från eller nåt :P om nån vet vart dom som är i filmen guds tre flickor?

2 Stefan 15 november 2009 kl. 00:47

Tyvärr lyckas jag inte hitta var den är inspelad, men jag hittade en blogg där ägaren var statist under inspelningen. Du kan förmodligen få exakt information om du tar kontakt med henne.

3 werner 15 januari 2010 kl. 21:09

vad hetter denise på riktigt

4 Claes 26 maj 2010 kl. 17:37

Hej Serien är inspelad i Älvsjö, Stockholm. Hon som spelar Denise heter Matilda Andersson.

5 werner 28 maj 2010 kl. 18:37

vad heter hon

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: