Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

Glee S01E03 – Acafellas

by Stefan on 26 november 2009

Mercedes GleeIkväll var det dags för tredje avsnittet av musikalkomedin Glee och jag var ganska spänd på hur det skulle arta sig. Första avsnittet var jag oerhört besviken av och därefter kom andra avsnittet och även om det inte var något fantastiskt avsnitt så var det långt ifrån dåligt.

Dagens handling var lite småtråkig enligt mig eftersom där inte var något som verkligen lockade mina känslor. Till skillnad mot tidigare avsnitt så blev jag även lite besviken på musiken då det har varit Glees stora framgång hittills. Åter igen så var det inte dåligt men det var inget som gav mig gåshud likt första låten i första avsnittet, don’t stop believing. Jag vill se fler låtar i den stilen!

I kvällens avsnitt fick vi se Merces (Amber Riley) bli kär i Kurt (Chris Colfer). Trots alla tecken och varningar från hennes vänner så trodde hon inte att han var homosexuell utan berätta om sina känslor för honom varpå han kom med en lögn att han alltid gillat Rachel (Lea Michele). Det hela slutade med att Mercedes kastade en sten genom rutan på hans bil som hans föräldrar senare tog tillbaka. Avslutningsvis i avsnittet så erkända Kurt även för Mercedes att han var homosexuell och att det var första gången han berättat det.

Linjärt med denna historien fick vi följa Will (Matthew Morrison) när han startar en manlig kör under namnet Acafellas. Kul idé och gruppen får väldigt bra kritik både av publik och kritiker. Samtidigt spenderar han alltid mindre tid med Glee och han överväger att sluta när han gör en helomvändning och istället bestämmer sig för att lägga ned Acafellas och återvända till Glee.

Huvudtemat i kvällens avsnitt var utan tvekan självförtroende och kontentan var att har du självförtroende så klarar du av allt du försöker dig på. Jag kom även att fundera på skådespelarnas kläder. Hur kommer det sig att seriens cheerleaders har exakt samma kläder i samtliga scener? Oavsett om man tränar, är i korridoren, uppträder eller är utanför skolan så har man sina röd och vita dräkter.

Jag kommer fortsätta följa serien och är lovad att avsnitt 4 ska vara riktigt bra.

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:http://omtvserier.se/glee-s01e03-acafellas/ sort:published

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: