Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

Glee S01E02 – Showmance

by Stefan on 20 november 2009

Glee Dianna AgronFörra veckan fick vi se premiäravsnittet av Glee där jag inte var övertygad, varpå jag skrev en ganska negativ sammanfattning som en hel del klagade på. Majoriteten var tittare som redan följer serien i USA så det kan vara en bidragande anledning till att dessa fått en annan bild av serien.

I kvällens avsnitt fick vi se Sue Sylvester (Jane Lynch) påpeka att mästerskapen kräver 12 medlemmar och att klubben därför bör lägga ned. Istället väljer Will (Matthew Morrison) att försöka värva nya genom att uppträda inför hela skolan med låten Le Freak, något resten av gruppen ogillar. Som en kompromiss väljer man att även lära sig Gold Digger, av Kayne West. Väldigt bra framträdande och utan tvekan avsnittets låt, men ljudet och rörelserna passade inte alls ihop. Rachel (Lea Michele) lyckas övertyga resten av gruppen att ändra låten till Push It av Salt-n-Pepa och det blir genast en succé bland eleverna. Personligen så tyckte jag inte att det var särskilt sexigt. Sången får klagomål från föräldrar och det resulterar i att rektorn ger dem en lista på vilka låtar som är godkända att uppträda med.

För att hålla koll på Finn (Cory Monteith) väljer Quinn (Dianna Agron) att ta ansluta till klubben och Sue ser det som en perfekt chans att spionera på dem. Hemmavid tvingas Will ta ett extrajobb som städare för att få råd att flytta till ett nytt hus när barnet är på väg. Terri (Jessalyn Gilsig) får senare höra att hon i själva verket inte alls är gravid utan är skengravid. Något hon bestämmer sig för att inte dela med Will utan hittar istället på att barnet är en pojke, varpå hon ber honom sluta med sitt jobb som vaktmästare. I slutet av avsnittet händer även det vi alla väntat på, nämligen en kyss mellan Rachel och Finn. Pga att Finn blir lite väl överväldigad lämnar han hastigt och återvänder därefter till Quinn. Avslutningsvis får vi se Rachel uppträda med Take a Bow av Rihanna.

Överlag så var avsnittet bättre än premiäravsnittet, vilket förmodligen fler än jag anser då det försvann 2 miljoner tittare efter första avsnittet. Tittarsiffrorna fortsatte därefter falla innan det gick upp på nuvarande nivå med avsnitt 5. I avsnitt 4 bör vi alltså vänta oss något storslaget.

Det jag reagerade mest på var utan tvekan biten då Quinn försökte övertala Finn att lämna Glee-klubben genom att locka honom med att få röra hennes bröst utanpå BH:n. Vi har alltså skolans populäraste kille och han har inte fått göra mer än att kyssa en tjej? Jag tyckte det lät skumt och bestämde mig för att kolla upp deras riktiga ålder. Cory Monteith som spelar Finn är 27 (1982), Quinn och Rachel är 23 (1986). Givetvis stämmer inte detta för serien, men eftersom Finn har övningskört på allmän väg så måste han vara över 15 och ett halvt år, vilket är den lagliga åldern i Ohio där serien utspelar sig.

I övrigt tyckte jag att det var ett ganska godkänt avsnitt men där finns fortfarande inget som lockar mig riktigt utöver den fantastiska musiken. Vi vet alla att Finn kommer återgå till Quinn för att än senare återvända till Rachel eftersom han är den snälla killen inombords. Vi vet även att klubben kommer ta sig till final men här är det osäkert om man vinner eller inte beroende på hur man vill fortsätta framtida säsonger.

Missa inte vårt bildarkiv med bilder från Glee.

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:http://omtvserier.se/glee-s01e02-showmance/ sort:published

{ 4 comments… read them below or add one }

1 elle 20 november 2009 kl. 08:09

hejhej:)
joda det var helt okej, tycker hela serien är lite knasig men annars så ska jag nog se på det lite till, man blir så nyfiken:)

kram elle

2 jessica 20 november 2009 kl. 12:32

åh, du har så mycket att se fram emot! :D avsnitt fyra är verkligen underbart och hur kul som helst! i avsnitt fem dyker Kristin Chenoweth upp. hon är även med i pushing daisies – som tyvärr blivit cancelled av någon konstig anledning.

3 Jeanette 20 november 2009 kl. 17:51

Va oxå tveksam efter första, men efter att jag såg igår, så verkar det vara något och kolla på faktiskt :) Så nu har jag ännu en till serie att följa, haha :D

4 Gleek 23 november 2009 kl. 20:44

Hehe vänta bara, serien blir bara mer skruvad alltså, speciellt från del 4 och uppåt hehe det var då jag blev värsta gleenörden typ haha

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: