Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

Ghost whisperer introt – Steg för steg

by Mathilda on 09 november 2009

Ghost whisperers speciella intro kan vara lite svårt att förstå sig på. Första gången fattade jag inte alls vad alla bilder symboliserade. Här kommer en förklaring bild för bild, och det är faktiskt mer genomtänkt än vad man tror!

Till att börja med, titeln Ghost whisperer har inte varit självklar. Producenterna hade svårt att komma fram till rätt namn, de gjorde en lista med flera hundra namn. Allt från ”R.I.P” och ”Nearly departed” till ”Melinda is nuts”. Det sist nämnda var inget seriöst förslag utan något producenterna brukade skämta om då allt jobb gjorde dem ”nuts”, dvs tokiga. Namnet ”Ghost whisperer” dök upp i sista stund och eftersom det inte fanns något annat namn som kunde toppa förslaget så bestämde man att det var så serien skulle heta.

Biet i titeln symboliserar själen, döden och frigivningen av anden/själen som lämnar kroppen.

mythology01_2

Bild 1 – Moln som rör sig på en himmel, de förvinner bort och uppenbarar bilden bakom:

mythology02_2

Bild 2 – Bilden visar en mycket speciell kyrkogård med Melinda ståendes framför, detta för att det Melinda gör är mycket speciellt. En ande stiger upp från marken, sen en annan. Elden symboliserar energi, som är mycket viktig i spök-världen. Ett bi flyger upp från gräset och vi kommer till nästa bild:

mythology03_2

Bild 3 – Melinda som river sig själv i två delar symboliserar att hon dras mellan två världar, en med de levande och en med de döda. Främre delen av bilden är blomstrande och grön, dvs den levande sidan. Bakom Melinda är träden kala och det är mörkt, dvs den döda sidan.

mythology04_2

Bild 4 – Den här bilden är knuten till Melindas identitet. Hon är gift och drive antik affären ”Same as it never was”. Många av sakerna som kommer till hennes affär har ett spöke bundet till sig, vilket representeras genom de gamla kläderna med vingar. Som du ser har kläderna har ingen skugga, för i serien är det bara de levande som kastar en skugga. Om du kollar tillbaka på föregående bild kan du se att Jennifer Love Hewitt’s namn har en skugga, eftersom hon är en levande person.

mythology05_2

Bild 5 – En kvinna håller i ett ägg, vilket representerar början av något. Hennes spöke håller i en fågel, vilket representerar avslutade affärer. Bindeln som faller från kvinnan visar att spökena har oavslutade saker som Melinda hjälper dem med.

mythology07_2

Bild 6 – Genom regn och moln ser vi till slut Melinda tillsammans med ett barn. Barnet är ett spöke som Melinda hjälper att komma över till andra sidan.

mythology08_2

Bild 7 – En man som håller ett fotografi. Han representerar en jordbunden själ i letan efter ouppklarade saker. Anledningen till att man inte kan se hans ansikte är för att han, likt många jordbundna själar, är förvirrad och vet inte vem han själv är. Personerna i bakgrunden rör sig snabbt och ska symbolisera de levande människorna. Mannen tappar fotografiet med en kvinna på.

mythology09_2

Bild 8 –  Detta representerar den undre världen. Stegen går från mörkret, upp till ljuset (till den levande världen).

mythology10_2

Bild 9 – Mitt på ett fält ligger en resväska, denna väska symboliserar Melindas resa varje vecka. Väskan öppnar sig och ut flyger ett bi (mot kameran).

mythology11_2

Bild 10 – Biet flyger in i bilden igen och landar på en liten flicka som är iklädd bin. Flickan som inte är rädd för bien symboliserar Melinda, som  inte har några rädslor. Hon står även för lugn, avslutande och hopp. Precis när bilden byts igen flyger ett annat bi iväg från flickan. Detta ska föreställa en själ som är på väg över till andra sidan, in i ljuset.

mythology12_2

Bild 11 – Biet sätter sig på Ghost whisperer-logan

mythology13_2

Bild 12 – Melinda.

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:http://omtvserier.se/ghost-whisperer-introt-steg-for-steg/ sort:published

{ 2 comments… read them below or add one }

1 Stefan 10 november 2009 kl. 00:05

Ganska otroligt att där finns så mycket bakom, vad jag trodde, var ett enkelt intro.

2 Allana 24 februari 2010 kl. 14:55

Tack! var jätte enkelt att förstå och mycket interesant!

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: