Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

Lia Cederström/TV4
Foto: Lia Cederström/TV4

Premiär för Drömmen om Italien

by Stefan on 03 mars 2010

Ikväll är det fortsatta marspremiärer och turen har kommit till Drömmen om Italien på TV4 där vi får följa fem par som har fått chansen att driva ett pensionat på den italienska landsbygden.

I den lilla italienska byn Lapedona i distriktet Marche ska ett nytt pensionat byggas upp och 10 deltagare uppdelade på 5 par har fått chansen att driva pensionatet. Programledaren Filippa Lagerbäck förklarar:

- Många drömmer om att bryta upp från vardagen och bara ta ett sabbatsår. Nu har fem par fått chansen att driva ett bed and breakfast på den italienska landsbygden. Men de får hugga i och drabbas av rätt många motgångar.

Tillsammans ska paren under en begränsad tid hjälpas åt att renovera och färdigställa pensionatet samtidigt som man ska smälta in i den lilla byn på 300 invånare. Filippa fortsätter:

- Men det jobbigaste för deltagarna har nog varit att bo tillsammans med folk de inte känner och det blev konflikter redan andra dagen. Men även om det är ett realityprogram är det inte koncentrerat på konflikterna utan snarare på drömmen. Deltagarna gör något konstruktivt och kreativt. Det finns ett mål som de ska arbeta sig fram till.

För att lyckas så kommer deltagarna att få råd och hjälp från experter inom arkitektur, språk och matlagning. Under säsongens gång så kommer ett hemligt råd, bestående av byinvånare, betygsätta paren och slutligen plocka fram ett vinnande par.

Det vinnande paret kommer driva pensionatet i ytterligare en säsong innan man tar beslut om man vill köpa loss huset.

Vad tror du om Drömmen om Italien? Blir det succé?

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:http://omtvserier.se/drommen-om-italien-premiar/ sort:published

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: