Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

Droger i fokus av Family Guy och Simpsons

by Stefan on 21 april 2009

Family GuyI måndags var det inte enbart säsongspremiär av Sit Down, Shut Up utan det kom dessutom ut nya avsnitt av The Simpsons och Family Guy. Ett genomgående inslag i de båda serierna var droger och diskussionen kring droger. Händer något borta i USA just nu, eller har vi bara ett sammanträffande?

I Family Guy valde man att förlöjliga polisens prioritering av droger. Vi fick bland annat se en scen där polisen stoppar Peters bil. Trots att han har blod på kläderna och ett lik i baksätet så reagerar de inte förrän Brian tappar en påse gräs. Genast drar poliserna sina vapen.

I Simpsons är det Lisa som har insett att framtiden för världen inte ser särskilt ljus ut. Lisa gräver ner sig totalt efter att ha läst på om klimatförändringar, krig och kärnvapen. För att hon ska må bättre igen skickar rektorn henne till en psykolog som skriver ut lyckopillerna till henne. Pillerna fungerar för bra och hon är på väg att råka riktigt illa ut.

Vad anser ni? Har Brian rätt när han vill legalisera droger?

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:http://omtvserier.se/droger-i-fokus-av-family-guy-och-simpsons/ sort:published

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: