Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

Dollhouse nedlagt – var en tidsfråga

by Stefan on 12 november 2009

DollhouseTrots att Dollhouse hela tiden har slagits mot dåliga tittarsiffror så valde Fox tidigare i år att förlänga serien med ytterligare en säsong och enligt mig så blev avsnitten bara bättre allt eftersom serien fortgick. Tyvärr höll inte resten av USAs befolkning med mig och nu väljer Fox alltså att lägga ner serien.

Frågan vi ställer oss är då givetvis vad som gick fel? Dollhouse producerades av en kultförklarad regissör (Joss Whedon) som tidigare har gjort Buffy, Firefly och Angel. Vi har vackra skådespelare på både den kvinnliga (Eliza Dushku) och manliga (Enver Gjokaj) sidan.

Personligen tror jag att där finns tre huvudanledningar till varför det endast var en tidsfråga. Till en början så byggdes det upp en otrolig hype inför premiären vilket Dollhouse och förmodligen ingen annan serie kunde leva upp till. Skaparen bakom Buffy och Firefly med fria händer tillsammans med en mängd vackra skådespelare, det var upplagt till succé och resulterade därför också en otrolig hype. Redan där förlorade man med all säkerhet en mängd tittare.

Därefter drog Whedon ut på starten och det var väl egentligen inte förrän i sjätte avsnittet man kände att serien kom igång. Vid detta laget så var majoriteten av tittarna förlorade. Till råga på allt detta så fortsatte avsnitten vara relativt innehållsfattiga och det var inte sällan man fick känslan av en seriesåpa där man efter ett avsnitt kunde stå på exakt samma ställe och trampa vatten.

Fox har redan börjat titta på annat håll och bland annat beställt en andra säsong av komedin Glee som har seriepremiär på TV4 ikväll.

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:http://omtvserier.se/dollhouse-nedlagt-var-en-tidsfraga/ sort:published

{ 6 comments… read them below or add one }

1 Mathilda 12 november 2009 kl. 14:30

oh, nej :( Men det är faktiskt sant det du säger, man förstår att serien tappade tittare. Själv älskade jag första säsongen, fram tills sista avsnittet dvs. Jag blev sååå besviken, det kändes som att de hade kastat bort hela serien. När säsong 2 kom kollade jag på de första avsnitten, sen har jag helt enkelt ”glömt bort” serien. Det fanns lixom inget som höll mig kvar förutom tanken att det var Joss som hade skapat serien och att Eliza var med. Det är synd, för den är bra gjord och allt… men står sig inte bland konkurenterna.

2 hanna 14 november 2009 kl. 10:48

nej!:(självklart bara för att man började kolla på den,så läggs den ner.jag har sett hela första säsongen,och började kolla på den andra -men så är det bara fyra avsnitt!?då blir man ju lite lätt besviken, det kommer alldrig något riktigt slut lixom,näe usch sånt gillar vi inte.iallafall det jag ville komma till är att jag tycker serien är sjukt bra om man kollar på alla avsnitten,dåligt att dem lägger ner mitt i..

3 Stefan 14 november 2009 kl. 12:26

Man valde att göra uppehåll i sändningen under november månad, men Dollhouse kommer tillbaka till December då man ska sända resterande 8 avsnitt. Så tanken är att där ska bli ett ordentligt slut på dessa 8 avsnitten.

4 Mathilda 14 november 2009 kl. 12:52

ja, hoppas då inte att det är ett lika dåligt slut som på första säsongen!

5 Stefan 14 november 2009 kl. 13:00

Nej, det blev problem då man var osäker på om serien skulle sändas eller inte så jag tror att där var 2 avsnitt som aldrig blev sända och därför blev även slutet på TV ganska abrupt.

6 Sara 20 november 2009 kl. 17:52

Nja, jag tycker det var lika bra att Dollhouse lades ner. När jag började kolla på säsong två var jag helförvirrad. Jag hängde inte alls med i handlingen längre, trots att jag sett varenda avsnitt.
Säsong ett var däremot superbra!

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: