Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

toppbild_max

Den sista dokusåpan

by Sanna on 08 mars 2012

I tisdags hade ”Den sista dokusåpan” premiär på Tv6. Serien beskrivs på Tv6 som ”något unikt för hela världen”. Det är en dramaserie som involverar en dokusåpa, kändisar, zombier, splatter och humor.

Den sista dokusåpan” handlar om Abbe (Filip Berg) som hela sitt liv drömt att få bli något stort, men aldrig riktigt lyckats slita sig från sin farmor och sin soffa. Tills den dagen han blir uppringd av ett tv-bolag som vill ha honom som praktikant på deras nya tv-satsning. Hans uppdrag blir att filma några ”avdankade” kändisar i ett hus i Dalarna där de ska medverka i Den sista dokusåpan. Under tiden har en zombie-epidemi börjat sprida sig i Sverige och innan deltagarna vet ordet av det är de omringade av zombier. Hur långt ska de gå för att överleva?…

Kändisarna som spelar sig själva som dokusåpadeltagare är bland annat: Robert Andersson (Robinsson), Daniel Paris (Ung&Bortskämd), Meral Tasbas(Baren), Jockiboi (Kungarna av Tylösand) m.fl.  Rollen som programledaren Sofie Darnell spelas av skådespelerskan Cecilia Forss.

Idén bakom serien var kanske nyskapande och spännande. Men slutresultatet är inte den samma. Att för det första blanda skådisar med ”kändisar” var kanske inte så lyckat. För även om dokusåpadeltagarna inte ska spela en roll, utan bara vara sig själva, blir det precis motsatsen. Det blir väldigt tydligt att många av ”kändisarna” försöker spela rollen av sig själva, vilket blir väldigt tillgjort. Serien är också filmad på två sätt. I bland är det filmat ”utifrån” dramat, och ibland är det praktikanten Abbe som filmar.

Ju längre in i programmet jag kommer, desto mer vill jag stänga av det. Den dåliga sexhumorn, försöken av dokusåpakändisarna att vara skådespelare samt zombier som sliter ut silikon ur brösten med tänderna blir bara för mycket. Det blir inte roligt, det blir inte läskigt, man blir bara trött. För dem som gillar B- och C-filmer är detta en fantastisk svensk serie. Men för mig känns det bara som Tv6 vräkt på med allt de kan komma på för att skapa tittarsiffror. Idén och tanken må vara nyskapande och rolig, men resultatet inte lika så. För er som är nyfikna på att se serien går den på tisdagar kl. 22.00 på Tv6.

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:http://omtvserier.se/den-sista-dokusapan/ sort:published

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: