Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

deathvalley

Death Valley

by kennet on 15 september 2011

MTV har börjat leverera fler och fler serier som inte är doku-såpor. Jag har tidigare skrivit om Blue Mountain State och Teen Wolf så nu är det dags för Death Vally.

Death Vally är en komedi/skräck-serie som har influerats av bland annat The Walking Dead, True Blood och Cops.

USA har invaderats av zombies och efter att zombies hade börjat vandra på jorden kom även vampyrer ochvarulvar, varför vet jag inte men det är så de leder in en i historien. Av någon anledning är det zombies som måste bekämpas och dödas men varulvar och vampyrer är i viss mån ok så länge de inte bryter mot den allmänna lagstiftningen.

Detta kan man se som en tydlig blinkning till True Blood där varulvar och vamyrer kan uppfattas som vanliga inslag i vardagen för människorna i den serien medan zombies, som i The Walking Dead, måste dödas. 

Det är polisens jobb att försöka att kontrollera och utrota dessa icke-mänskliga varelser och vi får genom Channel 5:s tv-team följa med i arbetet på en polisstation och ute i fältet.

Serien pendlar mellan mockumentary och ”vanlig komedi”, dvs utan dokumentärainslag. Det används mycket skakig handkamera och snabb klippning men innehållet är inte speciellt bra tyvärr. Vissa skämt är roliga men för att lyckas med en mockymentary behöver man ha ett bra manus. Personligen anser jag att den senaste serien eller kanske den enda serien på senare tid som lyckats med detta är Childrens Hospital som jag tycker har lyckats bibehålla en hög nivå.

Death Valley innehåller en hel del underhållningsvåld med mycket blod som skvätter och enligt min mening har man satsat mer på våldet än på handlingen i serien. Gillar man splatter utan handling är detta en serie man nog kan få utbyte av, annars tycker jag inte att den var något vidare.

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:http://omtvserier.se/death-valley/ sort:published

{ 2 comments… read them below or add one }

1 Stefan 15 september 2011 kl. 14:31

Jag har sett delar av första avsnittet men blev inte imponerad. Tyvärr inget i min smak.

2 kennet 15 september 2011 kl. 16:22

har sett de tre första delarna, men jag tror inte den blir bättre…. ;)

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: