Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

Dags för TV6 att uppdatera sig?

by Stefan on 01 juni 2009

TV6Det bör först nämnas att jag har otroligt dåligt tidsperspektiv och av den anledningen så kan hela inlägget vara aningen förhastat, däremot så är jag säker på att jag inte är ensam om mina åsikter.

TV6 har gjort ett bra arbeta med att marknadsföra sig själv som en ungdomskanal och under åren så har vi fått ta del av en hel del intressanta TV-serier som The Simpsons, Family Guy, Two and a Half Men och Smallville. Tyvärr känner jag att serierna har gått lite väl länge på repeat och det vore väl snart dags att uppdatera sig?

För att dra ett exempel så sänds det varje vardag fyra avsnitt av Simpsons där två ska vara nya och två är repriser från gårdagen. På en vecka har vi 5 vardagar och på ett år blir det i runda slängar 260 dagar. Två avsnitt per dag, i 260 dagar blir hela 520 avsnitt. I nuläget finns det 441 producerade avsnitt, varav många fortfarande inte har kommit till Sverige.

Vem kommer tex inte ihåg avsnittet där Marge börjar arbeta på kärnkraftverket? Avsnittet där Burns förlorade son dyker upp. Avsnittet där Burns blir skjuten, osv..

Är det dags för en uppdatering?

Är det dags för TV6 att köpa in nya serier?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:http://omtvserier.se/dags-for-tv6-att-uppdatera-sig/ sort:published

{ 4 comments… read them below or add one }

1 Kattis 01 juni 2009 kl. 23:06

Jag frågade faktiskt min sambo igår om det var någon Simpsonsvecka eller liknande eftersom det är Simpsons på tv så fort jag passerar vardagsrummet (eller Family Guy)…
Så jag svarade ja på frågan!

Tycker att 6:an kunde satsa på att köpa in gamla serier och visa dem, tex o.c, gilmore girls (går iof på femman), buffy, angel eller andra gamla klassiker.
Även gamla svenska serier skulle vara trevligt att se i rutan igen.
Bara för att serier visats en gång så betyder det inte att vi inte vill se dom igen och det borde ju 6:an med sina tusen repriser veta redan!

2 Stefan 01 juni 2009 kl. 23:18

The OC har jag absolut inget emot och jag kommer själv se om säsong 1 av den serien inom kort. Samtidigt så har du en bra poäng med gamla svenska serier och jag skulle gärna se gamla repriser av Svensson, Svensson.

3 Jesus 02 juni 2009 kl. 13:44

De Simpsonsavsnitten som visas på kvällarna nu (19.30-20.90) är från senaste säsongen, dvs säsong 20. Helt nya avsnitt för alla som inte ser via torrent eller liknande alltså.

Sen att de visas i repris på eftermiddagen dagen efter är väl inte hela världen, vad ska man annars ha på den tiden? Ordjaktsprogram kanske….

4 Stefan 02 juni 2009 kl. 14:09

Kul att höra Jesus. Jag har inte tittat särskilt mycket på TV på sistone och missade därför att man började sända nya avsnitt förra veckan. Givetvis uppskattas det.

Angående ordjaktsprogram så avskyr jag verkligen dessa spelprogram, men samtidigt är det ingen ursäkt till att sända gamla repriser för 4-5 gången. Istället för att sända ordjaktsprogram och gamla repriser så kan man köpa in nya serier och sända tex The Office, Gary Unmarried, Reaper, Chuck, mfl. Eller varför inte The OC som Kattis föreslog.

Givetvis så blir det dyrare att köpa in nya serier och det är med stor sannolikhet anledningen till att man inte har gjort det, men är inte risken att tittarna börjar tröttna snart?

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: