Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

Dags att ta upp Mental

by Stefan on 09 juni 2009

MentalIgår blev jag färdig med Breaking Bad och det har alltså blivit dags att påbörja ytterligare en serie. Denna gången är det Mental som ska få äran att bli kritiserad av mig och omTVserier. Enligt många tittare och TV-kritiker så ska serien ha stora likheter med House, vilket jag anser vara lovande. Däremot så har den blivit flyttad till ett mentalsjukhus istället för ett vanligt sjukhus, precis som House kommer göra i den nya säsongen.

I Mental ska vi få följa Dr. Jack Gallagher, spelad av Chris Vance, och följa med i hans smått okonventionella läkemetoder. Jo, det låter väldigt likt House..

Överlag så är reaktionerna delade och antingen hatar man eller älskar serien, vilket gör det hela än mer intressant för mig. Precis som jag nämnde tidigare så är jag förtjust i House och ser ingen direkt nackdel i att där finns två serier som är väldigt lika varandra. Det resulterar enbart i mer av det goda, hoppas jag åtminstone. Problemet uppstår om Mental, mot förmodan, skulle börja på samma sätt som House började. Vi vill trots allt se en del nyskapande och inte en repris på något vi redan tröttnat på.

Inatt dyker avsnitt 3 ut och förhoppningsvis ska jag vara klar med piloten och det andra avsnittet tills dess. Mer information och tankar kommer senare ikväll.

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:http://omtvserier.se/dags-att-ta-upp-mental/ sort:published

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: