Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

childrens hospital

Childrens Hospital

by kennet on 20 januari 2011

Childrens Hospital är en komediserie som driver med sjukhuserier som Grey´s Anatomy, Cityakuten och House .M.D.

Serien har ett orginellt grepp där man inte bara driver med handlingen i ovannämda serier utan även driver med de olika berättargrepp som används inom genren, ett helt avsnitt kan till exempel endast bestå av en resumé av vad som hänt tidigare eller en enda lång berättarröst.

Seriens första säsong visades som webb-tv. Den andra säsongen, som visades färdigt i november 2010, visades i den amerikanska tv-kanalen Adult Swim. I säsong 2 får vi även skapa bekantskap med den nytillkomna karaktären Valerie som spelas av ett av våra svenska stjänskott i Hollywood, Malin Åkerman. Andra kända skådespelare som figurerar i serien är Michael Cera (Scott Pilgrim vs the world), Megan Mullally (Will & Grace) samt en riktig amerikansk tv-ikon, Henry ”The Fonz” Winkler (Happy Days).

Jag tycker att serien lyckas riktigt bra med sitt syfte men ibland blir det en del billiga poänger, men vilken komediserie spelar inte på billiga poänger ibland. Däremot känner jag att om man ska se denna serie så kan det vara en poäng att ha sett någon av de serier den driver med, för att verkligen uppskatta de skämt som driver med berättartekniken i genren. Det är dessutom kul att se svenska skådespelare agera bra i serier producerade utomlands.

Jag anser att den här serien skulle passa perfekt in i kanal 5, Tv 3:s eller Tv 6:s programutbud då dessa kanaler sänder de serier som Childrens Hospital driver med.

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:http://omtvserier.se/childrens-hospital/ sort:published

{ 1 comment… read it below or add one }

1 Kennet 21 februari 2011 kl. 22:51

*edit*

För den som vill följa denna serie så visas den i nya Tv 11 på lördagar.

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: