Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

Blodig säsongsavslutning av Southland

by Stefan on 04 juni 2009

SouthlandDå har jag lyckats ta mig tid att se säsongsfinalen av Southland, vilket var både underhållande och gav mig flera saker att klura på inför nästa säsong. Överlag så har vi fått se en hel del säsongsfinaler i år som har varit under all kritik och därför är det extra kul att en helt ny serie lyckas så bra.

Precis som tidigare avsnitt av Southland så var även säsongsfinalen i högt tempo och vi fick uppleva både det ena och det andra, samtidigt som vi tog ett stort kliv framåt i huvudhandlingen. Enligt mig så blev slutet nära nog så lyckligt det gick att komma.

Janila försvann lyckligt ut ur serien och förhoppningsvis slipper vi se mer av henne. C. Thomas Howell försvinner äntligen och vi slipper hans flippade utspel. Det var även skönt att se Ben McKenzie bli av med tjejen, jag är säker på att det blir mycket bättre utan henne. Tyvärr slutade det hela med att Tom Everett Scott blev skjuten. Även om jag inte riktigt har lyckats besluta mig angående honom så vore det trist om han försvann redan.

Nu finns det endast en drastisk saker jag skulle vilja göra. Kasta omedelbart ut Emily Bergl! Där kan inte komma något gott alls ur henne och det kryper i kroppen varje gång hon kommer in och förstör. Ena sekunden bryter hon ihop totalt och blir arg över någon, därefter byter hon helt ämne och vill göra något annat. När hennes man fortfarande tänker på föregående ämne så blir hon åter igen fly förbannad och försvinner. Få henne till att lämna serien utan att lämna några djupa spår hos andra karaktärer!

Nej, jag ser fram emot säsong två av Southland och jag tror att den kan bli ännu bättre.

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:http://omtvserier.se/blodig-sasongsavslutning-av-southland/ sort:published

{ 5 comments… read them below or add one }

1 Hanna 05 juni 2009 kl. 09:44

Kul att du tog dig tid att se finalen av Southland! Den är faktiskt bra. Och det ska bli kul och se hur allt tar sig vid där det slutar, nästa säsong som återkommer i sept :D

Tycker som du– tur att Daisy stack tillbaka till sin kille i New York och att Emily Bergl kan gå oxå, men jag tror hon kommer vara kvar nästa säsong såväl som Russell och Dewey( Dewey i det första avsnittet sen åker han till rehab).

2 Stefan 05 juni 2009 kl. 10:02

Jo, det ser ut att bli en lovande andra säsong. Trist bara att det är så långt tid tills den drar igång och jag får nog börja leta efter en ny serie att fylla ut tiden med. Kanske Breaking Bad?

3 Hanna 05 juni 2009 kl. 14:18

Visst är det lång tid dit. Och tyvärr så var det inte så många avsnitt i första säsongen. Men jag tror att det kommer att bli fler avsnitt nästa säsong eller rättare sagt jag hoppas! Nu när de vet att de har få en så kallade andra chans att visa vad de går för. Bra skådisar hela högen och ett väldigt bra team bakom sig.Nu vet vad de ska fokusera på och inte förhasta sig då det lätt kan se rörigt ut om man inte vet vad det handlar om. Och jag gillar när det är like skakigt emallanåt det ger en verklighets känsla på det hela.

Just nu finns det inte så mycket serier att kolla på nu när sommar upphållet drar igång.

4 Hanna 13 juni 2009 kl. 19:28

Hej skulle bara meddela att tv3 kommer att sända Southland i höst. Ej något datum satt.

5 Stefan 14 juni 2009 kl. 12:09

Verkligen kul att höra Hanna. Nu får jag ta och pusha den för mina vänner så att ingen missar den.

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: