Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

image_gallery

Betnér direkt

by Sanna on 03 april 2012

Igår hade programmet Betnér direkt premiär på Kanal5. Det är ett live-sänt debattprogram med Magnus Betnér som håller i programmet.

Jag som personligen är ett stort fan av Magnus Betnér såg mycket fram emot detta. Och jag blev inte besviken. Betnér inledde programmet med en mini stand-up om aktuella saker som hänt. Sen fortsatte programmet med sitt huvudämne, som i detta avsnitt var yttrandefrihet. Med sig har Betnér en panel bestående av tre människor som är med i debatten. I varje program har Betnér även en gäst, som i första avsnittet var Jonas Gardell.

Jag tycker att Betnér gjorde ett mycket intressant och underhållande första avsnitt. Han har förmågan att ta upp frågor som många funderat på men kanske aldrig vågat uttala. Han får en även att bli full i skratt även i de mest allvarliga situationer vilket jag tycker är underbart. Att man kanske inte alltid håller med Betnérs åsikter är en annan sak. Han har sin syn på saker och ting, men har ändå förmågan att ifrågasätta saker som han själv tror på. Att programmet sänds live tycker jag är extra spännande, för då har kanal5 ingen som helst möjligthet att klippa bort de bitar där Betnér kanske går för långt. I första programmet ”heilar” han i en diskussion om hets mot folkgrupp, vilket gör den han debatterar mot en aning ställd. Om han gick för långt eller inte, är upp till var individ att avgöra.

Oavsett om man blir provocerad av Betnér eller inte, så tycker jag programmet ändå är sevärt. Ämnena har tar upp är intressanta, och det är alltid intressant att höra folks åsikter och se dem debattera etc. Man kan se Betnér Direkt på kanal5play eller på tv Måndagar kl. 21.55 på Kanal5.

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:http://omtvserier.se/betner-direkt/ sort:published

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: