Sugen på att skriva om TV-serier? Bli skribent för omTVserier!

Anna Anka vs Kalle Anka

by Stefan on 17 november 2009

Kalle AnkaSå långt jag kan minnas så har jag firat julen tillsammans med släkten i mina föräldrars hus. Det har varit mormor, farmor, farfar, farfars bror, gammelfarmor, gammelfarfar, kusiner och en mängd andra. Omkring 2-tiden kommer samtliga gäster och vi värmer oss med glögg, pepparkakor och lussekatter inför en av dagens höjdpunkter, nämligen Kalle Anka.

Nu har TV3 gjort ett mindre genidrag genom att värva Anna Anka, vilket inte var särskilt oväntat eftersom halva Sveriges befolkning har skämtat om det sedan Svenska Hollywoodfruar sändes. Kalle Anka har legat ohotad i flera år som julaftons populäraste TV-program och jag kommer ihåg den förtvivlan som spred sig över internet när det pratades om att Disney inte skulle tillåta att traditionen fortsatte. Nu kommer jag inte ihåg varför eller hur, men Kalle Anka och hans vänner har fortsatt att sprida julglädje under åren.

För att försöka ta några andelar av SVT så har TV3 valt att göra en mindre parodi på vår jultradition genom att värva Anka och ge programmet titeln Anna Anka och hennes vänner firar jul samtidigt som man sänder det på samma tid. Egentligen skulle man lätt kunna skämta bort deras försök, men hon väcker en hel del åsikter och jag är säker på att hon kommer locka en hel del tittare.

Däremot så tror jag att barnfamiljerna kommer fortsätta titta på Kalle, trots att vi har sett det i ett tiotal år och vet exakt vad som kommer hända. Är det inte julstämning, så säg.

Programidén är att svenska pratshowvärdar åker över till Anna Anka i Los Angeles.

Först ut, med start den 19 december, är fyra pyssliga program om julmat, hälsa under julen och hur man förebygger osämja i grannskapet i juletid, skriver Dagens Media.

Den 23 december blir det uppesittarkväll och på julafton klockan 15, samma tid som klassikern ”Kalle Anka och hans vänner” sänds i SVT, visas programmet ”Anna Anka och hennes vänner”.

Vill även passa på att tacka Mikaela för inläggstiteln.

Gillar du detta?

Bloggar som länkar till artikeln Twingly Blog Search link:http://omtvserier.se/anna-anka-vs-kalle-anka/ sort:published

{ 1 comment… read it below or add one }

1 John 20 november 2009 kl. 21:52

dom som kollar på Anna Anka istället borde skämmas. Det finns bara ett program man ska kolla på på den tiden, å det är Kalle Anka och hans vänner!!

Leave a Comment

Föregående:

Nästa: